Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tętniak - leczenie...

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,właśnie dowiedziałem się ,że moja mama ma tętnika na części półkulki odpowiedzialnej za emocje i nerwy . Lekarz powiedział że ma w głowie "tykającą bombę" i ,że natychmiastowo jutro ma skierować się do neurochirurga... Mam pytanie czy da się to wyleczyć i na co trzeba uważać. Dowiedziałem się też ,że musze starać się nie denerwować mamy. Proszę Was pomóżcie ,bo cały się trzęse a możliwe ,że ktoś z Was ma informacje dotyczące leczenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ta spytaj sie nas bo lekarz to tam nic sie nie zna my sie lepiej znamy

... za niedlugo bedzie temat ze mi reke ucielo i co robic ? bo do lekarza to dopiero

po 2 dniach bede szedl a wole sie zapytac na forum

czy to forum gdzie sie udzielaja lekarze ? nie tutaj wiekszosc

ludzi nawet 18 nie ma a Ty sie pytasz o choroby pojdzie Twoja

mama do lekarza to sie dowie co i jak kto pyta nie bladzi

niech sie go wypyta co i jak co chce wiedziec na co ma uwazac itp. ...

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

No ok ,jednak widząc tyle użytkowników tego forum myślałem że wsród nich akurat znajdzie się osoba która wie coś więcej.

Opublikowano

95 % userów to 13/14 latkowie wiec, raczej watpie ze w tym wieku wiedza jak to leczyc itp. Osobiscie zycze twojej mamie duzo zdrowia.

A tobie radze isc do jakiegos specjalisty i dowiedz sie wiecej

Opublikowano

Raz widziałem podobny temat na MPC i miał odpowiedzi, więc co na niego tak naskoczyliście? Jeżeli ktoś miał podobną sytuację to się podzieli swoim doświadczeniem.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Dzięki Mostro ,z tego zdenerwowania nie wiedziałem poprostu co robic więc pierwsza myśl to MPC forum gdzie jest tyle tysięcy użytkowników i może któreś/któraś z nich miała by doświadczenie/styczność z tym

Opublikowano

Tak po za tym. Przeczytaj 5 od góry: "leczenie tętniaka"

http://neurochirurgia.2p.pl/pacjent.html?numer=3

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

moja ciotka nawet 35l. nie miała i...., tętniak to coś strasznego zabija od razu

musi uważać na ciśnienie, najlepiej 0 wysiłku. takie coś to przejebana sprawa.

Opublikowano

up@ Nom moja mama ma duże szczęście. To tak tętniak ma ok 10.5 mm wielkości i jest na tętnicy w półkuli mózgowej odpowiedzialnej za emocje i nerwy. Jutro idzie po skierowanie do neurochirurga ,a potem zobaczymy.... Nigdy nie miałem z tym styczności więc to dla mnie zupełna "nowość"

Opublikowano

Też jestem za operacją z pomocą klipsu. Myślę optymistycznie : Moja mama ma już 56 lat ,dokładnie nwm od kiedy go ma ,ale skoro nic się nie stało do teraz to czemu musi się stać np. Jutro czy wgl. po dowiedzeniu się ? Myślę nawet ,że ostrożność jeszcze bardziej pomaga.

Opublikowano

Moja pani od matematyki miala tetniaka na sercu i zyje. W dodatku z tym tetniakiem rodzila dziecko na zywca. Ale to jest powazna rzecz, tylko tyle uzytkownicy forum ci moga powiedziec. Ale nie martw sie, bedzie ok.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@UP Dzięki chociaż troszkę otuchy dużo pomaga jeszcze raz dziękuje ,też mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.

Opublikowano

@up

10.5 mm ? jutro to już może paść ^^

Polecam zabieg klipsem ;)

Cieszysz się z tego czy jak ? ;/

UP, nie wiem, nie znam się na tym, ale bądź dobrej myśli :unsure:

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Witam ,właśnie dowiedziałem się ,że moja mama ma tętnika na części półkulki odpowiedzialnej za emocje i nerwy . Lekarz powiedział że ma w głowie "tykającą bombę" i ,że natychmiastowo jutro ma skierować się do neurochirurga... Mam pytanie czy da się to wyleczyć i na co trzeba uważać. Dowiedziałem się też ,że musze starać się nie denerwować mamy. Proszę Was pomóżcie ,bo cały się trzęse a możliwe ,że ktoś z Was ma informacje dotyczące leczenia.

Pozdrawiam.

Uwazaj bo na MPC znajdzie sie ktos kto bedzie znal odpowiedz jakis 10 latek wyskoczy ci z tekstem ze plakac sie chce ehh....

Spytaj sie lekarza prowadzacego ;

Opublikowano
Dowiedziałem się też ,że musze starać się nie denerwować mamy. Proszę Was pomóżcie ,bo cały się trzęse a możliwe ,że ktoś z Was ma informacje dotyczące leczenia.

Lepiej żeby mama na zebranie nie szła. Seryjnie.

Co do leczenia to nie wiem, gdy będzie już niezmiernie wielki, że nie będzie się go dało wyleczyć toksynami, to operacja

prawdopodobnie

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Dziękuje każdemu , jednak kilka osób już miała widać styczność. Wyrazy otuchy pomagają. A średnią mam 5.08 ,więc z tym chillout. Tylko jest jeden problem do PRYWATNEGO lekarza trzeba czekać aż 3 miechy ,to nwm co będzie z państowym...

Opublikowano

Nie lepiej zasięgnąć porady na jakimś forum dla lekarzy, lub związanym z takimi chorobami? Anyway - pozdrów mamę i niech wraca do zdrowia ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Jedynego studenta medycyny znajdziesz pod nickiem Fifolski na mpc. Do niego się kieruj. ;]

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Dziękuje każdemu , jednak kilka osób już miała widać styczność. Wyrazy otuchy pomagają. A średnią mam 5.08 ,więc z tym chillout. Tylko jest jeden problem do PRYWATNEGO lekarza trzeba czekać aż 3 miechy ,to nwm co będzie z państowym...

tak to jest na operacje poczekasz z 2 lata jak w lape im nie dasz ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...